Viestinnän perusteet kuntoon

Loimme listan, jonka avulla voit helposti tarkistaa, että markkinoinnin perusasiat ovat itselläsi kunnossa. Listan avulla varmistat, että niin nykyiset kuin uudet asiakkaat löytävät uuden varauspalvelusi.

Vaihe 1: Varmista, että asiakkaasi löytävät palvelun

Ensimmäiseksi on hyvä varmistaa että varauspalvelusi löytyy helposti ja ohjaukset eri paikoista ovat kunnossa.

A) Varmista, että varauspalvelu löytyy helposti nettisivuilta

(Saatat tarvita vähän apua tähän klubin nettisivuvastaavalta.)

 1. Lisää klubin etusivulle painike, joka vie suoraan nettivaraukseen. Tekstinä voi olla esim. “VARAA NYT”. Apuna voit käyttää valmiita painikkeitamme.
  » Valmiit painikepohjat löydät täältä
 2. Lisää painike (tai linkkejä) sivustolla kaikkiin kohtiin, missä golfkursseista tai opetustunneista puhutaan.
 3. Jos opetat usealla klubilla (tai itselläsi on lisäksi omat henkilökohtaiset sivut), varmista, että ohjaus toimii kaikilta sivuilta oikeaan paikkaan.
B) Lisää linkki varaussivulle paikkoihin, joista ihmiset etsivät yhteystietojasi
 1. Lisää linkki sosiaalisen median profiilitietoihisi (e.g. Twitter, Facebook, Instagram bio).
 2. Lisää linkki varaussivulle sähköpostin allekirjoitukseesi.
 3. Lisää linkki muille nettisivuille (esim. nettihakemistot), joihin golffari saattaa törmätä etsiessään yhteystietojasi.
C) Ohjaa asiakkaat oikeaan paikkaan markkinointiaineistoistasi
 1. Kun markkinoit tunteja/kursseja sosiaalisessa mediassa tai uutiskirjeissä, muista lisätä aineistoihin linkki suoraan sivulle, josta asiakas löytää lisätietoa kurssista ja voi suoraan varata paikan itselleen.
 2. Kun markkinoit yksittäistä kurssia, kannattaa asiakas ohjata mainoksesta suoraan kyseisen kurssin sivulle birdietime.comiin – näin asiakas löytää kurssin mahdollisimman helposti.
Vaihe 2: Kerro asiakkaillesi palvelusta!

Nettivaraus on kätevä palvelu asiakkaille kun opetustunnin tai -kurssin saa varattua kun se itselle sopii. Asiakkaat arvostavat helppoja ja joustavia palveluita, joten varmista, että kerrot uudesta palvelustasi!

A) Kerro uudesta ajanvarauspalvelusta klubin henkilökunnalle
 1. Muista näyttää uusi ajanvarauspalvelusi muille klubilla työskenteleville! Pyydä heitä myös ohjaamaan opetusta kyselevät asiakkaat suoraan nettisivuille jos et itse ole paikalla.
B) Markkinoi uutta palvelua Pro Shopissa ja klubilla
 1. Markkinoi uutta nettipalvelua pro shopissa ja caddiemasterin tiskillä. Tulostettavat julisteet ja flyerit löydät täältä:
  » Avaa tulostuspohjat
 2. Mieti missä muualla voisit promota kurssejasi tai erikoistarjouksiasi: klubiravintolan pöydissä,, ilmoitustauluilla, wc-tiloissa, sisälyöntipaikalla, rangella tms.
C) Markkinoi uutta palvelua nykyisille ja uusille asiakkaillesi
 1. Lähetä uutiskirje vanhoille asiakkaillesi, ja kerro uudesta palvelustasi. Mukaan voit liittää hyvän tarjouksen kesän opetuksiin liittyen. Apuna voit käyttää lyhyttä esittelytekstiämme.
  » Avaa esittelyteksti
 2. Markkinoi uutta varauspalveluasi sosiaalisessa mediassa. Esimerkkejä julkaisuista voit katsoa markkinoinnin työkaluistamme. Muistathan liittää mukaan kuvan tai videon.
  » Avaa some-esimerkit
 3. Toista kohtia 1) ja 2) useamman kerran kauden aikana! Asiakkaat oppivat hitaasti ja harva lukee kaikki saamansa viestit, joten muista kertoa uusista palveluistasi useampaan kertaan kauden aikana.
 4. Kerro uudesta palvelustasi kaikille asiakkaille, jotka tulevat tunnille tai kurssille. Voit myös tulostaa pieniä flyereitä mukaan otettavaksi marketing työkaluistamme.
  » Avaa tulostuspohjat